Vacatrue - maakt vacatures online zichtbaar!

Pieter Engels 14-4-2016 17:01
Categorieën: Dienstverlening, Directe werving, Indirecte werving, Post & Pray, Social Media, vacature

blog_image:tsi_1460655140570fd424acf9d.png:end_blog_image

Via ons label VACATRUE maken wij vacatures online zichtbaar. Dat doen wij door vacatures te plaatsen en promoten via onze vacaturegroepen op Social Media.

Wij hebben diverse groepen op Facebook, LinkedIn en Instagram en op Twitter met in totaal meer dan 60.000 volgers. Wekelijks zijn onze vacatureplaatsingen tot 400.000 keer zichtbaar.
Groepen hebben een regionale, branche- of functiegerichte insteek. Daardoor kunt u vacatures via diverse invalshoeken met generiek of juist specialistisch bereik en via verschillende Social Media zichtbaar maken.

Praktijkvoorbeeld
U bent ICT dientverlener en heeft een sales vacature in de regio Amsterdam. Dan
kunt u die vacature eenvoudig adverteren via onze groepen Salesvacatures, ICT Vacatures en Amsterdamse vacatures op Facebook, LinkedIn, Twitter én Instagram.
In principe heeft u de keuze uit 12 groepen om uw vacature zichtbaar te maken binnen de juiste doelgroep. Wij zullen u altijd van passend advies voorzien in welke groep(en) u uw vacature het beste kunt plaatsen. In praktijk blijkt dat een of twee groepen op een of twee Social Media volstaan en dat wij daarmee uw vacature binnen een grote doelgroep zichtbaar kunnen maken.

Solliciteren was nog nooit zo makkelijk
Wij gebruiken voor uw vacatureplaatsing de directe link van de vacature naar uw pagina. Kandidaten komen dus altijd rechtstreeks met 1 muisklik op uw eigen sollicitatiepagina terecht.

Voordelen
Directe én indirect werving
Met de vacatureplaatsingen spreken we ofwel direct passende kandidaten aan, maar de kracht van social media is juist alle sociale interactie rondom vacatures. Daarmee kunt u ook indirect / via via bij passende kandidaten terecht komen.

Referral Recruitment
Onze Social Media groepen zijn bij uitstek hét middel om Referral Recruitment in te zetten. Door de vacature te laten liken en delen door primair collega's met dezelfde functie, wordt de vacature in hun netwerk verspreid en wordt deze zichtbaar bij mensen met dezelfde werkervaring en/of opleiding. Dit leidt onder andere tot betere kandidaten, kortere wervingsprocedures en meer betrokkenheid van eigen medewerkers.

Actief én latent werkzoekenden
Met traditionele jobboards bereikt u primair de actief werkzoekenden, gemiddeld 10% tot 20% van de arbeidsmarkt. Met promoties via onze social media groepen bereikt u die mensen ook, maar daarnaast bereikt u ook de latent werkzoekenden, gemiddeld 60% van de arbeidsmarkt. U wordt dus zichtbaar bij een veel grotere groep dan via reguliere media.

Intrinsiek en extrinsiek gemotiveerd
Het voordeel van zichtbaar zijn bij een grote doelgroep is dat u kandidaten uitnodigt zélf te reageren. Zij gaan ú vervolgens vertellen waarom zij passen bij de baan. Deze groep wordt veelal gekenmerkt door een intrinsieke motivatie, terwijl kandidaten die u zelf benadert veelal gekenmerkt worden door een extrinsieke motivatie (zie ook
Wikipedia).

Sociale interactie
Mensen taggen potentiële kandidaten, liken en delen de vacature of plaatsen een reactie bij de vacature. Daardoor wordt het bereik van uw vacature verder vergroot. En het is een unieke kans om contact te hebben met uw doelgroep. Wij monitoren alle activiteiten. Positieve reacties stimuleren wij en niet passende reacties worden verwijderd. Ook beantwoorden wij vragen die in de reacties staan, veelal door ze direct door te verwijzen naar een contactpersoon of e-mailadres binnen uw eigen organisatie.

Advertentiemogelijkheden
Wij verzorgen de plaatsing van de vacature in de groep(en) en sturen u de link toe. U heeft dan nog 24 uur de tijd om aanpassingen door te geven, daarna zorgen wij voor een extra promotie van uw vacature zodat u ook de juiste mensen bereikt buiten het al ruime bereik van onze groepen.
U kunt al een vacature plaatsen vanaf € 95,- excl. BTW per vacatureplaatsing / groep. Bij meer vacatures per jaar maken wij graag jaarafspraken met u. Neem gerust contact met ons op via
info@vacatrue.com of 085 - 4 88 55 55 en informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden!

Enkele interessante links met meer informatie:
- Welke groepen hebben wij? Kijk hier voor een overzicht;
- Wat is nu
Directe en Indirecte werving?;
- De voordelen van
Referral Recruitment;
- Wat is het verschil tussen
Actief en Latent werkzoekenden?;
- Referenties van
VACATRUE.

 

Over VACATRUE en de Recruitment Service Desk
Wij ondersteunen organisaties bij de invulling van haar vacatures. Dat doen wij door onze mensen en middelen optimaal in te zetten, afgestemd op uw wensen. Naast de standaard middelen die voor iedereen toegankelijk zijn, beschikken wij met het label VACATRUE over eigen vacaturegroepen op Social Media en hebben wij een vacaturerubriek op dé lokale radio van Breda,
BredaNu. Naast werving kunnen wij u ook bij de selectie van de juiste kandidaat ondersteunen. Met het label Recruitment Service Desk ondersteunen wij organisaties bij het werving & selectie proces. Daarbij werken wij op uurbasis waardoor wij ook in delen van het proces al inzetbaar zijn. U kunt al onze diensten onafhankelijk van elkaar of juist in combinatie met elkaar afnemen. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via 085 - 4 88 55 55 of via info@rsdesk.nl. Klik hier voor meer informatie over onze vacaturegroepen.

Reageer

Zoeken

TSI gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.